Μέσω της Βουλής αναμένεται να έλθει η λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των περίπου 6.000 μαθητών της Αχαΐας, από και προς τα σχολεία τους.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος επικοινώνησε σήμερα με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, σχετικά με την εκκρεμότητα εξόφλησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ, για το έργο μεταφοράς μαθητών που είχε εκτελεστεί σε προηγούμενες περιόδους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας, ο υφυπουργός ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη, ότι η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση είναι ήδη έτοιμη, προκειμένου να προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή. Μάλιστα η νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί στη Βουλή αμέσως μετά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, εφόσον ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, ακολουθεί η δημοσίευση της ρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σχετικής διαπιστωτικής πράξης και την εξόφληση των οφειλών, το αργότερο έως το τέλος του έτους. Όπως αναφέρεται σχετικά, «το προβλεπόμενο ποσό, ύστερα από τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Περιφέρεια, είναι ήδη εξασφαλισμένο και διαθέσιμο».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος απηύθυνε έκκληση προς την διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ζητώντας να συνεχισθεί κανονικά το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Και τούτο διότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ είχε προειδοποιήσει, ότι θα σταματούσε από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου την μεταφορά των μαθητών, αν δεν βρισκόταν λύση στο ζήτημα της εξόφλησης των οφειλών.