Δριμύτατη κριτική δέχτηκε από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αγωγών που στρέφονται σε βάρος του με αφορμή ανάρτηση του στο facebook.

Με τις αγωγές της η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος διεκδικούν συνολική αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτηση του υπουργού την οποία θα διαθέσουν, στην περίπτωση που τους επιδικαστεί, στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Πολάκης δεν παρέστη στο δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρος με αποτέλεσμα η αγωγή να εκδικαστεί ερήμην του.

Στην κατάθεση του ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, έκανε λόγο για συκοφαντική ανάρτηση η οποία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και στόχο είχε να μειωθεί η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση .

«Ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα, να μην ελέγχουν το κράτος» τόνισε ο μάρτυρας προσθέτοντας: «Ο κ.Πολάκης ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις του κινήματος. Ως υπουργός όμως, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός… Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε σχέσεις με τους κ.κ. Βενιζέλο και Γεωργιάδη, όπως υπονοείται στην ανάρτηση του κ. Πολάκη για να απαντήσει: «Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα».

«Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ως υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας» δήλωσε έξω από τη δικαστική αίθουσα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκος ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι «κρύφτηκε» επιλέγοντας να μην έρθει στο δικαστήριο.

Στο γεγονός της απουσίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από το δικαστήριο εστίασε και Σταύρος Κουτσιουμπέλης ,πρώην πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ. «Η αλαζονεία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους της Αριστεράς . Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο και να ζητήσει έστω μία συγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός» τόνισε σε δηλώσεις του. «Ο κ. Πολάκης κρύφτηκε . Δεν εμφανίστηκε να μας πει γιατί βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρός της . Όφειλε ως υπουργός Υγείας να είναι παρών και να δώσει εξηγήσεις. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πολιτική μέσω facebook» συμπλήρωσε ο γ.γ. της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Παπαναστάσης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.