Με συλλαλητήρια και πορείες σε διάφορες περιοχές της χώρας «απαντά» το ΠΑΜΕ στα «αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει μαζί του το κλείσιμο της αξιολόγησης, τόσο με τα “προαπαιτούμενα” που περιλαμβάνονται σε αυτήν, όσο και με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, την άμεση νομοθέτηση του οποίου δέχθηκε χτες στο Γιούρογκρουπ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα στην Ομόνοια, όπου έδωσε το παρών και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. «Την ώρα που η κυβέρνηση, σκηνοθετεί, γράφει και παίζει ταυτόχρονα σε αυτό το νέο επεισόδιο του χιλοπαιγμένου σίριαλ εξαπάτησης του ελληνικού λαού, εμείς βρισκόμαστε εδώ, στον αγώνα, μπροστά, με την εργατική τάξη και το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, για να βροντοφωνάξουμε δεν πάει άλλο, δεν αντέχει ο λαός μας νέα μέτρα ενάντια στο εισόδημά του, ενάντια στη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, στον αγώνα»  τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.

Την ίδια ώρα ανάλογα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Επιπλέον, όπως έχει ανακοινωθεί συγκεντρώσεις θα γίνουν και τις επόμενες μέρες σε δεκάδες πόλεις με κεντρικό σύνθημα: «κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια»!

prpmaomn1 prpmaomn2 prpmaomn3 prpmaomn4 prpmaomn5 prpmaomn6 prpmaomn7 prpmaomn8 prpmaomn10 prpmaomn9

prpmaomn13 prpmaomn14 prpmaomn15 prpmaomn16 prpmaomn17 prpmaomn18 prpmaomn11 prpmaomn12

 

Βίντεο και φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος