Όλοι οι «συγκάτοικοι στο όνειρο» όπως είναι και το κυρίαρχο μήνυμα του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, γίνονται πρωταγωνιστές από σήμερα του νέου θεσμού που ξεκίνησε το απόγευμα και αφορά στο 1ο Φεστιβάλ Πόλης που θα γίνει στην Πλατεία Μικρασιατών και θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Φεστιβάλ, το οποίο θα γεμίζει τα απογεύματα και τις βραδιές με μουσική από ομάδες καλλιτεχνών, μουσικά σχήματα και μπάντες από όλη την Κρήτη. Ομάδες δημιουργικών νέων, οι οποίοι από κοινού, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, θα προωθούν το μήνυμα της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.

Παράλληλα σε διάφορα σημεία της πόλης χορευτικά σχήματα, εικαστικές ομάδες και ειδικοί του αποκριάτικου μακιγιάζ και ενδυματολογίας, θα προσφέρουν το θέαμα τους και τις γνώσεις τους σε «παιδιά» όλων των ηλικιών.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της καρναβαλικής περιόδου, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου Κρητικές Παραδοσιακές Καντάδες με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου και τα μέλη μουσικών ομάδων, θα απλώσουν τους ήχους μιας άλλης εποχής πάνω από όλη την πόλη του πνεύματος και του πολιτισμού, της συμπόρευσης και του εθελοντισμού όπως έχει χαρακτηρισθεί το Ρέθυμνο, σε μία προσπάθεια να ενταχθούν κάτοικοι και επισκέπτες στο κλίμα των ημερών, στη διάθεση του Μεγάλου Καρναβαλιού έως την Μεγάλη Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Αξίζει να αναφερθεί πως τόσο το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά και η Περιφέρεια Κρήτης με τη σύμπραξη του εμπορικού κόσμου της πόλης του Ρεθύμνου, έχουν πάρει υπό την αιγίδα τους, στην «αγκαλιά τους» το Καρναβάλι του Ρεθύμνου το οποίο πλέον αποτελεί τον ετήσιο εορταστικό θεσμό όλης της Κρήτης με θετικά μηνύματα προς όλη τη χώρα αλλά και διεθνή αναγνώριση.