Στον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ηράκλειο θα προχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα ψαράδες από όλη την Κρήτη διαμαρτυρόμενοι για τη μη επιστροφή του Φ.Π.Α. από τα καύσιμα που χρησιμοποιούν εδώ και 11 μήνες.

Ανάμεσά τους και ψαράδες από τα Χανιά, που δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης από τη μη επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, σύμφωνα με το goodnet.gr.

«Προχωράμε όλοι οι ψαράδες της Κρήτης στον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ηράκλειο. Δυστυχώς, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και ενώ έχουμε πάρει πετρέλαιο από τα βενζινάδικα το έχουμε πληρώσει, έχουμε πληρώσει και τον Φ.Π.Α. και τα χαρτιά μας έχουν πάει στο τελωνείο Ηρακλείου, αλλά το τελευταίο λέει ότι δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει για να πάρουμε τις επιστροφές μας», δηλώνει ο Στέφανος Γρηγοράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου.

«Για να πηγαίνουμε όλοι οι ψαράδες της Κρήτης στο Ηράκλειο γι’ αυτόν τον λόγο καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είμαστε. Μπορεί να χρωστάνε και 15.000 ευρώ σε κάθε ψαρά, γιατί είναι 60 λεπτά στο λίτρο ο ΦΠΑ, τον οποίο έχουμε πληρώσει ολόκληρο και πρέπει να μας επιστραφεί. Το κράτος δεν έχει πει ότι κόβει την επιστροφή του ΦΠΑ. Ισχύει ακόμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι υπάλληλοι του τελωνείου στο Ηράκλειο δεν μας τα δίνουν», επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκης.