Διαμαρτυρία πραγματοποιούν εργαζόμενοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έξω από το υπ. Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αν και η σύσταση του νέου υπουργείου ανακοινώθηκε μετά τον ανασχηματισμό στις 5/11/2016, εντούτοις οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Από τους 370 εργαζομένους του υπουργείο, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου είχαν πληρωθεί μόλις 150 άνθρωποι, όπως τονίζουν. Από τους υπόλοιπους, περί τα 60 άτομα είναι σχεδόν ένα μήνα -ενδεχομένως και δυο μήνες απλήρωτοι-, ενώ κι άλλοι 150 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι δίχως να έχει ολοκληρωθεί καλά-καλά η πρόσληψή τους.

Το υπουργείο από τη μεριά του απαντά ότι έχει αποστείλει έγγραφο στο υπ. Οικονομίας, ζητώντας να αποδεσμευτεί ένα ποσό από ΕΣΠΑ για να μπορέσει να πληρώσει τους εργαζομένους. Πηγές του υπουργείου δηλώνουν ότι κατανοούν την ανησυχία των εργαζομένων, ενώ απαντούν ότι ο οργανισμός δεν έχει συσταθεί ακόμη κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους.

Στο πλαίσιο αυτό, συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία κι αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπ. Εσωτερικών.

IMG_9826 IMG_9827 IMG_9828

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος