Προθεσμία μέχρι τις 10 το πρωί έχουν για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στην περιοχή που έχει οριστεί ότι πρέπει να εκκενωθεί για την απενεργοποίηση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό. Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη συγκεκριμένη περιοχή «δεν πρέπει να παραμένει ή να διέρχεται κανείς». «Είναι υποχρεωτικό να αφήσετε το σπίτι σας και να απομακρυνθείτε εκτός της συγκεκριμένης ζώνης οργανωμένης απομάκρυνσης, το αργότερο ως τις 10.0’ το πρωί, προληπτικά και για λόγους ασφάλειας, λόγω της επιχείρησης απενεργοποίησης – απομάκρυνσης ανευρεθείσας βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, από τις 10.00’ το πρωί της Κυριακής και μέχρι το πέρας της επιχείρησης αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην εν λόγω περιοχή. Ενημέρωση για την άρση της υποχρεωτικής –προληπτικής- εκκένωσης θα γίνει από το τηλεφωνικό κέντρο 2311805300, αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με κάθε πρόσφορο τρόπο», προστίθεται στην ανακοίνωση. Η περιφέρεια έχει ορίσει σημεία συγκέντρωσης πολιτών για τη μεταφορά τους, αλλά και χώρους παραμονής όσο θα διαρκέσει η επιχείρηση. 199092

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, κλειστός ο σταθμός «Μακεδονία» των ΚΤΕΛ και ακυρώσεις από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αλλαγές θα υπάρξουν παράλληλα και στην κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Κλειστός από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνει ο σταθμός «Μακεδονία» των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη. Ο ΟΣΕ ενημέρωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των τρένων από 9.30 το πρωί της Κυριακής ως το τέλος της επιχείρησης. Αλλαγές θα υπάρξουν επιπλέον στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα οι μεταβολές ανά Σταθμαρχείο και λεωφορειακή γραμμή θα είναι οι εξής: 1) Σταθμός Μετεπιβίβασης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» α) Σταθμαρχείο ΚΤΕΛ Α΄ (Κάτω Σταθμαρχείο) – τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 8, 12, 31, 45 και 78 θα εκτελούνται κανονικά έως τις 09.00. Οι λεωφορειακές γραμμές 8, 12, 45 και 78 μετά τις 09.00΄ θα καταλήγουν στον Ν.Σ.Σ. ενώ η λεωφορειακή γραμμή 31 θα επιστρέφει στη Βούλγαρη από τα Δικαστήρια. β) Σταθμαρχείο ΚΤΕΛ Β΄ (Άνω Σταθμαρχείο) – τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 81, 89Α και 89Β θα εκτελούνται κανονικά έως τις 09.00΄. Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 80 έως τις 08.45 και της λεωφορειακής γραμμής 82 έως τις 08.30΄. Μετά από τις προαναφερθείσες ώρες, η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών θα διακοπεί και θα επανέλθει μετά την ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης. 2) Από το Ν.Σ.Σ. τα τελευταία δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 9, 19, 40, 51, 52 και 54 θα πραγματοποιηθούν στις 08.45΄. Μετά από την προαναφερθείσα ώρα, η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών θα διακοπεί και θα επανέλθει μετά την ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης. 3) Το τελευταίο δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 20 θα πραγματοποιηθεί στις 08.45 από το Σταθμαρχείο Μενεμένης. Μετά από την προαναφερθείσα ώρα, η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής θα διακοπεί και θα επανέλθει μετά την ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης. 4) Τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 1 και 18 θα εκτελούνται κανονικά μέχρι τις 09.00΄. Μετά τις 09.00΄ οι λεωφορειακές γραμμές 1 και 18 θα τερματίζουν στο Σταθμαρχείο Ευόσμου. 5) Τα λεωφορεία των ειδικών για την περίσταση λεωφορειακών γραμμών που θα φέρουν την αρίθμηση 501 μέχρι και 508 θα μετακινούν δωρεάν τους πολίτες, μεταξύ των σημείων επιβίβασης και αποβίβασης που έχουν υποδείξει οι προαναφερόμενοι Δήμοι. 6) Θα διατεθούν τα δύο ειδικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. για την μετακίνηση των ΑμεΑ, για τους πολίτες που θα χρειαστούν την εν λόγω υπηρεσία. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους οικείους Δήμους για να δηλώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Επί ποδός η αστυνομία για αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων

Η αστυνομία έχει ενημερώσει τους αρμόδιους ότι θα περιφρουρήσει την επιχείρηση με 1.000 αστυνομικούς και θα τοποθετήσει κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων για να καλύψει όλη την περιφέρεια της ζώνης εκκένωσης, που θα αναπτυχθεί, σε ακτίνα 1.900 μέτρων, από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα. Τα μέτρα της αστυνομίας θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής, ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν τους πολίτες για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων.

Δείτε σε χάρτη την περιοχή που ισχύει η απαγόρευση…

170208 xarths_vomvas