Ηρεμία επικρατεί σήμερα στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας μετά τη χθεσινή ένταση κατά την οποία οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας εισέβαλαν στο κτίριο και έσπασαν την είσοδο.

Σήμερα το πρωί, μικρότερος αριθμός διαμαρτυρόμενων συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο, αντικρίζοντας ένα λουκέτο στην είσοδο, για να αποτραπούν ενδεχομένως νέα επεισόδια.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι θα επανέλθουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη, οπότε και θα κατατεθεί η τροπολογία που θα αφορά τη μονιμοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης διαμαρτύρονται και ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει σήμερα κι όπως τονίζουν κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», απάντησε χθες το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των περίπου 4.000 πυροσβεστών.

IMG_9671 IMG_9672 IMG_9673 IMG_9675

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος