Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ζητώντας τη μονιμοποίηση ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι επικαλούνται τον Ν.3938/2011 που ψηφίστηκε στη Βουλή. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο Πέμπτη και όπως τονίζουν κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει πανό με τα αιτήματά τους.

«Οι πενταετείς πυροσβέστες ανήκουν στην ίδια ομάδα με τους ειδικούς φρουρούς και τους ΕΠΟΠ. Δύο μέρες πριν τη λήξη της πενταετίας μας κι ενώ ο νόμος ορίζει ότι την Παρασκευή το πρωί πρέπει να είμαστε μόνιμοι, τα διάφορα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν βγάλει καμία απόφαση. Άρα 2.100 πενταετείς πυροσβέστες την Παρασκευή το πρωί δεν μπορούν να πάνε για εργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πυργιώτης Απόστολος, γενικός γραμματέας από την ένωση πενταετών πυροσβεστών Ελλάδος.

Ο ίδιος καταγγέλλει «εμπαιγμό από όλους». «Ζητάμε λύση σήμερα και να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο, ενώ ο νόμος είναι εντελώς ίδιος με των ειδικών φρουρών, εμείς την Παρασκευή θα είμαστε άνεργοι. Ούτε ταμείο ανεργίας δεν θα πάμε γιατί ως δημόσιοι υπάλληλοι δεν δικαιούμαστε», υπογράμμισε.

 

IMG_9529 IMG_9528 IMG_9527 IMG_9525 IMG_9524 IMG_9523

Βίντεο / Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος