Άκαρπη φαίνεται πως απέβη η συνάντηση συνδικαλιστών ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, εξερχόμενος του υπουργείο, «είχαμε συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη, απαιτώντας να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε 5 δήμους, όπου οι δήμαρχοι αρνούνται να το κάνουν».

«Το υπουργείο πρέπει να πιέσει τους δήμους», υπογράμμισε ο ίδιος, αν και όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης «δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, πέρα από την έκδοση ενός δελτίου Τύπου».

«Του είπαμε ότι η τροπολογία που έχει δώσει στη δημοσιότητα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Εκεί το υπουργείο δεν απάντησε, το μόνο που είπε είναι ότι δεν μπορεί να αναγκάσει τους δημάρχους να προχωρήσουν στις ανανεώσεις των συμβάσεων», εξήγησε ο κ. Σπύρος Κωνσταντάς.

«Αντιθέτως, τους εργαζομένους το υπουργείο μπορεί και τους πιέζει όταν αυτοί αρνούνται να εφαρμόσουν παράνομους νόμους; Νομούς που κατακρεουργούν δικαιώματα», κατέληξε.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος