Πρόγραμμα λογοθεραπείας πραγματοποιείται εδώ και λίγες ημέρες στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Αμαρουσίου αποκλειστικά για τα μέλη του. Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών σε εφαρμογή του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου με τον Τομέα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών, τεταρτοετείς φοιτητές, υπό την εποπτεία ειδικευμένου λογοθεραπευτή καθηγητή του Κολλεγίου, πραγματοποιούν συνεδρίες λογοθεραπείας σε άτομα που χρήζουν βοηθείας.

Συγκεκριμένα, φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, κάθε Τρίτη πραγματοποιούν ωριαίες συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα εγγεγραμμένα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Οι συναντήσεις είναι ατομικές και πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.

Στη διάρκεια της συνεδρίας διενεργείται ένα διαγνωστικό τεστ μέσω του οποίου επιχειρείται η ανίχνευση τυχόν προβλημάτων μνήμης και κατόπιν προτείνονται συγκεκριμένες θεραπευτικές ασκήσεις. Οι συνεδρίες για διαγνωστικά τεστ μνήμης προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Κ.Α.Π.Η Δήμου Αμαρουσίου. Για ραντεβού τα ενδιαφερόμενα μέλη μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8 π.μ. έως 12 μ.μ. στο τηλ. 210 6144248 (κ. Κομνηνού).