Σε μαζική διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 4μ.μ στην Πλατεία Ρηγίλλης 19 συλλογικότητες και οργανώσεις αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, ενώ όπως προγραμματίζεται θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές υπογράμμισαν ότι η 28η Ιανουαρίου αποτελεί σταθμό στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα και έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων αντιφασιστικού χαρακτήρα που είχαν διεξαχθεί για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Παράλληλα επισήμαναν ότι «σε συνδυασμό με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πέραμα, καθώς επίσης και με τη διοργάνωση συγκέντρωσης για τα Ίμια από τη Χρυσή Αυγή στις 28 Ιανουαρίου, η συγκεκριμένη κινητοποίηση απαντά και έρχεται σε αντιπαράθεση στην όξυνση της εθνικιστικής ρητορείας.

Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων-συλλογικοτήτων καλούν «όλους τους αγωνιστές, αντιφασίστες, ενεργούς πολίτες να δώσουν το παρόν στην διεθνιστική, αντιφασιστική συγκέντρωση για να προβάλλουν την προοπτική αλληλεγγύης των λαών ως απάντηση στο φασιστικό και εθνικιστικό μίσος, με ένα πλατύ διεθνιστικό μέτωπο αλληλεγγύης, με τον κοινό αγώνα των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους αστικούς ανταγωνισμούς».