Δυναμικό ξεκίνημα κάνουν οι αγρότες βγάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους και προγραμματίζοντας δίωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών. Οι αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείνουν καθημερινά από σήμερα έως και την Πέμπτη την εθνική Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου από τις 17:00 έως τις 19:00 ενώ μεθαύριο θα λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Την Παρασκευή πάντως θα βγουν στους δρόμους όλοι οι αγρότες της Αχαΐας προχωρώντας σε αποκλεισμούς στη νέα εθνική οδό στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Στην Ηλεία αγρότες συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, έχοντας παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, χωρίς όμως να έχουν κλείσει το δρόμο.

Οι αγρότες του Τυρνάβου θα κλείνουν την εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης στον κόμβο Αργυροπουλίου από τις 18:00 έως τις 20:00 ενώ σήμερα θα στηθεί από τους αγρότες της Λάρισας μπλόκο στην Αγιά. Την Πέμπτη στήνεται το μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, από τις Ομοσπονδίες Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στην Κρήτη οι κινητοποιήσεις άρχισαν χθες από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και τον κτηνοτροφικό σύλλογο Χανίων.

Στην Άρτα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού ξεκίνησε χθες κινητοποιήσεις από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, στην συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και έστησαν μπλόκο στην Ιόνια οδό στην έξοδο για την πόλη της Άρτας.

Λίγο νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

Τρακτέρ βγήκαν στον δρόμο και στη Ζάκυνθο, με τους αγρότες να ζεσταίνουν τις μηχανές τους περιμένοντας τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.