Ύστερα από μία εβδομάδα παρατεταμένων διακοπών, λόγω της κακοκαιρίας και του χιονιά, τα περισσότερα σχολεία και παιδικοί σταθμοί που ήταν κλειστοί στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν σήμερα.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά 212 σχολικές μονάδες και παραμένουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες, 9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία και 1 Επαγγελματικό Λύκειο. Τα νηπιαγωγεία τα οποία δεν λειτουργούν είναι το 2ο, το 26ο ,το 30ο ,το 38ο ,το 47ο ,το 49ο, 57ο, το 102ο και το 113ο. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα εξής δημοτικά:40ο, 51ο, 59ο, 63ο, 67ο και το 1ο Πειραματικό ΠΤΔΕ- ΑΠΘ. Επίσης δεν θα λειτουργήσει το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτά είναι τα σχολεία στους δήμους Καλαμαριάς και Νεάπολης Συκεών και λειτουργούν κανονικά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσει κανονικά η πλειονότητα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Από τα 107 σχολεία θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης. Σε ό,τι αφορά τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δεν λειτουργούν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κανονικά λειτουργούν και όλα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών. Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:

3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου

2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου

Δημοτικό σχολείο Λητής

1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

1ο λύκειο Ωραιοκάστρου

2ο λύκειο Ωραιοκάστρου

Έτοιμα να λειτουργήσουν είναι 50 σχολεία του δήμου Θερμαϊκού. Κατ’ εξαίρεση στο ΕΠΑΛ Επανομής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17.01.2017, καθώς απαιτείται μια ακόμη ημέρα εργασιών. Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας τα μαθήματα των τριών τμημάτων στο πρόσθετο κτίριο θα ξεκινήσουν σήμερα.

Η δημοτική αρχή Θέρμης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία όλων των σχολείων με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής και Κ. Σχολαρίου. Επίσης για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης – ΤΕΕ και του Γυμνασίου Βασιλικών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης από τα συνεργεία του δήμου.

Στο δήμο Δέλτα αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα και, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Λαγκαδά, εκτός από τις παρακάτω:

Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου
Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών

1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών

Νηπιαγωγείο Περιβολακίου
Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου

Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής
Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου

Νηπιαγωγείο Όσσας
Δημοτικό Σχολείο Όσσας

Δημοτικό Σχολείο Γερακαρούς

Νηπιαγωγείο Λαγκαδικίων
Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδικίων

1ο Νηπιαγωγείο Σοχού
Γυμνάσιο Σοχού

Νηπιαγωγείο Κρυονερίου
Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

Η κατάσταση επανεκτιμάται και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τα σχολεία:

1ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά
1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Γυμνάσιο Καλινδοίων
Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Καλινδοίων

Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Σοχού

Νηπιαγωγείο Κριθιάς
Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς