Δριμύ κατηγορώ για τη στάση που διατάζεται να τηρήσει η αστυνομία απέναντι στα Εξάρχεια, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Μαυροειδάκος Ευστράτιος, κάνοντας λόγο για «κράτος του Εξαρχιστάν».

«Το κράτος του Εξαρχιστάν ξαναχτύπησε. Ο συνάδελφος ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Δέχτηκε δύο σφαίρες από βαρύ οπλισμό στο στήθος και στο πόδι από έναν άνανδρο εκτελεστή που είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε αρχικά και ο κ. Μαυροειδάκος και συνέχισε:

«Ευτυχώς, αυτή την φορά δεν τα κατάφερε. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην γίνει κάτι τέτοιο, που είμαστε σίγουροι όμως ότι θα διαψευστούμε γιατί όσο συνεχίζεται αυτή η ανομία στο κράτος του Εξαρχιστάν, να μην αστυνομεύεται και να υπάρχουν συνάδελφοι από διμοιρίες των ΥΑΤ ως ακίνητοι στόχοι στις ορέξεις του καθενός νοσηρού μυαλού που παίρνει ένα καλάσνικοφ και βάλει εναντίον τους σαν ανθρώπινους στόχους, θα πάμε σίγουρα πάλι σε νοσοκομείο».

Ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κάλεσε την πολιτική και φυσική ηγεσία να λάβει άμεσα μέτρα, να πάψουν «να υπάρχουν διμοιρίες των ΥΑΤ ως στόχοι και να μην στέλνονται συνάδελφοι ως πρόβατα επί σφαγή κι επιτέλους ας μπει η αστυνομία μέσα στα Εξάρχεια, δεν είναι κακό».

«Θέλουμε να μάθουμε για τις έρευνες αυτού του περιστατικού, πόσες προσαγωγές γίνανε, τι υπάρχει στη συνέχεια. Ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει στην αστυνόμευση των Εξαρχείων. Το κράτος του Εξαρχιστάν είναι εδώ, ζει και βασιλεύει και πλέον δεν είναι τόπος στον οποίο κρύβονται όταν κάνουν κάποια έκνομη ενέργεια και τώρα εκτελεστές. Αλλά πλέον δρουν ανεξέλεγκτοι κι ό,τι ώρα βρουν παίρνουν ένα καλάσνικοφ στον ώμο και πυροβολούν εναντίον ανυπεράσπιστων συναδέλφων», κατέληξε ο ίδιος.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος