Στα λευκά ξύπνησε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίστηκε σε ορισμένες περιοχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τις πρώτες πρωινές ώρες είναι ο παγετός από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να μετατρέψει σε παγίδες τόσο σημεία του οδοστρώματος όσο και πεζοδρόμια. Στον Καρέα οδηγοί άφησαν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου από τη νύχτα.

Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτή χωρίς χιόνι και πάγο, ωστόσο στα στενά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω του λεπτού στρώματος πάγου που έχει δημιουργηθεί στο οδόστρωμα. Τα πεζοδρόμιο είναι στρωμένα με χιόνι, αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης το βράδυ προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα εξής σημεία:

-Στη λεωφόρο Καρέα, από την Ηλιούπολη.

-Στη λεωφόρο Κατεχάκη, από την οδό Πίνδου.

-Στον περιφερειακό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.

-Στο Γαλάτσι, στις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου.

-Στο Ψυχικό, στις οδούς Καρπενησιώτη και Μουσών.

Πλέον η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους διεξάγεται κανονικά.

Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για τα φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες από την Κηφισίας, τον Καρέα, την Ηλιούπολη και το Μαρούσι στις 06:00 το πρωί.

xioniattik13 xioniattik1 xioniattik12 xioniattik11 xioniattik10 xioniattik9 xioniattik8 xioniattik7 xioniattik6 xioniattik5 xioniattik4 xioniattik3 xioniattik2