Η εισβολή ψυχρών αερίων μαζών προκάλεσε ένα τριήμερο έντονων καιρικών φαινομένων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται έως και την Τετάρτη. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας ήταν:

  • Χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και στα πεδινά της Δυτικής Ελλάδας
  • Εντυπωσιακά μεγάλα ύψη χιονιού στις Σποράδες και στην Εύβοια.
  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, με ισχυρότατο ολικό παγετό στα βόρεια και κεντρικά, συνθήκες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
  • Ολική ή μερική παγοποίηση στις επιφάνειες πολλών λιμνών, ενώ ρηχές παραλιακές περιοχές στον Θερμαϊκό (Πιερία) πάγωσαν επίσης.

Στην Αττική η «Αριάδνη» έδειξε το καλό της πρόσωπο: παρόλο που χιόνισε μέχρι τις παραλιακές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, δεν χιόνισε καθόλου εντός του λεκανοπεδίου.

Δείτε εικόνες από όλη την Ελλάδα

Στην Εύβοια το χιόνι ξεπερνάει το μισό μέτρο evoia1 evoia2 evoia3 Στη Λήμνο το χιόνια έφτασε στην ακροθαλασσιά limnos2 limnos1 Το χιόνι στα Κύθηρα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο η Αριάδνη έκανε τη διαφορά. kithura2 kithura1 Στα βόρεια της Αττικής τα χιόνια δεν έπεσαν, όμως η εικόνα στην ανατολική Αττική, δίπλα στη θάλασσα ήταν διαφορετική… xionia_anatoliki_attiki Στη Λέσβο το χιόνι κάλυψε τα δίχτυα των ψαράδων. lsevos2 lsesvos1 Στα Τρίκαλα ο παγετός κάλυψε τα πάντα. trikala2 trikala1 Η Σκόπελος «πνίγηκε» στο χιόνι, αλλά οι εικόνες από το νησί είναι μαγευτικές. skopelos2 skopelos1 Μετά από πολλά χρόνια το Άργος είδε για τα καλά άσπρη μέρα. argos2 argos1 argos3 Στην κατάψυξη μπήκε η Ιπποκράτειος Πολιτεία. ippokratio_politeia2 ippokratio_politeia1 Στη Θεσσαλονίκη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι ο παγετός. thesaloniki2 thesaloniki1 Ο χιονιάς έκανε για τα καλά αισθητή την παρουσία του στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης, με ολόκληρες περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά. krhth_mukines1 krhth_mukines2 Ενα εντυπωσιακό φαινόμενο είδαν οι κάτοικοι του Ναυπλίου. Η χιονόπτωση ήταν έντονη αλλά δεν διήρκεσε πολύ. Η μεγάλη διαφορά ωστόσο μεταξύ της εξωτερικής θερμοκρασίας και τη θερμοκρασίας της θάλασσας, οδήγησε στην εξάτμισή της. nauplio nauplio2 nauplio3