Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απομάκρυνση της τεράστιας ρόδας που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Το όλο εγχείρημα κατέληξε σε φιάσκο, αφού η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δικαιοδοσίας της, ζήτησε από το δήμο Αθηναίων να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες άμεσης απομάκρυνσης της κατασκευής από το χώρο της πλατείας Συντάγματος.

Ειδικότερα, μετά τις πρόσφατες αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αλλά και σχετικής καταγγελίας που περιήλθε στο γραφείο της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τη νομιμότητα ή μη εγκατάστασης και λειτουργίας «ρόδας παρατήρησης» σε παραχωρηθείσα έκταση της πλατείας Συντάγματος, το γραφείο της Γ.Ε.Δ.Δ. προέβη σε καταρχήν έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, από τα αρμόδια όργανα του δήμου Αθηναίων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι δεν πληρούντο οι απαιτούμενοι όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας της πανοραμικής ρόδας, προκειμένου να διασφαλίζονται χρήστες και διερχόμενοι της πλατείας.

Για τους παραπάνω λόγους, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δικαιοδοσίας της, ζήτησε από το δήμο Αθηναίων να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες άμεσης απομάκρυνσης της κατασκευής από το χώρο της πλατείας Συντάγματος ενόψει και των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, προς διασφάλιση των πολιτών/επισκεπτών της πλατείας και παράλληλα θα διενεργήσει σχετικό έλεγχο ως προς τη διαπίστωση τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών εμπλεκομένων ενημερώνοντας ακολούθως την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.