Εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη για άγνωστο λόγο, ήταν το αντικείμενο που βρέθηκε μετά από τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, αφού πέρασε το διάστημα των 40΄που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4.30 περίπου τη νύχτα, σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για την διάσπαση του εκρηκτικού μηχανησμού.

Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου. Παραμένει κλειστή η οδός Σταδίου, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας που θα γίνει από το ΤΕΕΜ και την Εγκληματολογική Υπηρεσία, για την συλλογή των υπολειμμάτων που θα δείξουν το είδος και την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακίδιο σε πεζοδρόμιο στην είσοδο του υπουργείου.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Eφημερίδα των Συντακτών, για βόμβα στο υπουργείο. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε περίπου στη 1:20 είπε ότι η έκρηξη θα γινόταν στις 2 τα ξημερώματα. «Δεν είναι φάρσα», πρόσθεσε και επανέλαβε το μήνυμά του αργά, σχεδόν συλλαβιστά.

Η οδός Σταδίου παραμένει κλειστή για περισσότερες από έξι ώρες, ενώ κλειστοί είναι και οι γύρω δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα από την Ομόνοια και την Πατησίων. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.