Φάρμακα για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μετέφεραν, με πλοίο της γραμμής, οι απεργούντες ναυτεργάτες της Κέρκυρας προκειμένου, στο Νοσοκομείο να μην υπάρξει έλλειψη λόγω της παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης, ενώ την ίδια ώρα, νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε στο νησί και πετρέλαιο θέρμανσης που θα καλύψει μόνο τις ανάγκες των ιδρυμάτων του νησιού, μεταξύ αυτών του νοσοκομείου, του γηροκομείου και του ορφανοτροφείου της Κέρκυρας.

«Δεν θα αφήσουμε το νησί να αιμορραγήσει και να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ούτε το Νοσοκομείο, ούτε άλλα ιδρύματα. Από νωρίς το πρωί μεταφέραμε και τρία περιστατικά υγείας που έχριζαν την άμεση μεταφορά στην Ηγουμενίτσα για να μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αυτό που ζητάμε από όλους είναι να κάνουν υπομονή.

Ο δίκαιος αγώνας μας είναι για να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα μας. Αναμένουμε από τον κ. Κουρουμπλή να δεσμευτεί εγγράφως για τις όσες προφορικές υποσχέσεις του» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας Χρήστος Βιτουλαδίτης. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Βιτουλαδίτη, πολλοί καιροσκόποι εκμεταλλευόμενοι την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, προβαίνουν στην επικίνδυνη και παράνομη μεταφορά επιβατών χρεώνοντας μία μικρή περιουσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, που αναμένεται να κοινοποιηθεί στις δικαστικές και λιμενικές αρχές κάποιοι «ασυνείδητοι ψευτοεπαγγελματίες» όπως τους χαρακτηρίσουν, διαπράττουν αυτές τις ημέρες μια παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών από την Θεσπρωτία προς την Κέρκυρα, από τις περιοχές της Πλαταριάς, τα Σύβοτα τη Σαγιάδα και από την Κέρκυρα προς τη Θεσπρωτία από τον Κάβο τη Λευκίμμης, τις Μπενίτσες, τη Γαρίτσα και το Φαλιράκι.

«Πρόκειται για συμπολίτες μας που χρησιμοποιώντας μια βάρκα ή μικρά ταχύπλοα μεταφέρουν έναντι υψηλής αμοιβής, επιβάτες και εμπορεύματα από την Κέρκυρα στη Θεσπρωτία, αλλά και το αντίθετο, θέτοντας σε κίνδυνο και τους επιβάτες αλλά και τους ίδιους» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, αυτό που επικρατεί είναι μία απόλυτη νινεμία, με κάποιους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να ενημερώνονται για την εξέλιξη της απεργίας της ΠΝΟ, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα, ενώ οι ναυτεργάτες από νωρίς το πρωί βρίσκονται, και σήμερα, στα δεμένα στο λιμάνι καράβια τους, μη μπορώντας να αποχωριστούν την αλμύρα της θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον που έμαθαν να ζουν.