Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εργαζομένων στο ταχυφαγείο των Everest στη πλατεία Βικτωρίας όταν περιγράφουν τη στιγμή της μοιραίας έκρηξης που στοίχισε τη ζωή της νεαρής λογίστριας Βασιλικής Παραστατίδου.

Εργαζόμενος, ένας από τους πέντε που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα, αναφέρει: «Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε ακριβώς κάτω από τα πόδια μας. Ο καπνός έβγαινε από παντού».

Εργαζόμενοι σε μαγαζιά της γύρω περιοχής αλλά και περαστικοί μίλησαν στη κάμερα του Alpha για εκείνες τις φοβερές στιγμές πριν και μετά την έκρηξη, ενώ κάποιοι αφήνουν ένα λουλούδι και ένα σημείωμα για την 39χρονη άτυχη λογίστρια που έχασε τη ζωή της.

Στο φαρμακείο, ακριβώς δίπλα στο Everest, οι συνέπειες της έκρηξης είναι ακόμα εμφανείς. Σοβάδες στο πάτωμα και ρήγματα στο ταβάνι ήταν ακόμα εκεί.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ωστόσο θεωρεί το ανθρώπινο λάθος ως την πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος. Να υπήρξε δηλαδή διαρροή φρέον από τις σωληνώσεις του υπογείου, το οποίο την ώρα των εργασιών συγκόλλησης ήρθε σε επαφή με τη φλόγα της ασετιλίνης και δημιούργησε την έκρηξη.