«Το προσφυγικό θέλει μεγάλη σοβαρότητα κι ευθύνη και να λειτουργήσουμε χωρίς προκαταλήψεις, συντονισμένα με την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε τον προβληματισμό του και να ανέφερε ότι «ανά πάσα στιγμή, θεωρητικά μπορεί να ανοίξει η στρόφιγγα από τη γειτονική χώρα (Τουρκία) και να έρχονται άνθρωποι σωρηδόν. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί πως η χώρα μας δεν μπορεί να διαχειριστεί τους 60.000».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στις προσλήψεις προσωπικού στους δήμους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα να προσλάβουμε προσωπικό. Το υπάρχον -που σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλής ποιότητας- να μπορέσουμε να το εκπαιδεύσουμε κατάλληλα και να το επιμορφώσουμε».

Παράλληλα, όμως εξέφρασε την άποψη πως οι δήμαρχοι θα πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις και σε αυτούς που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. «Στους υπαλλήλους που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων να μπορούμε να επιβάλλουμε κυρώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις να χάνουν τη δουλειά τους, γιατί αυτό που προέχει είναι να παρέχουμε σοβαρές υπηρεσίες στον πολίτη» κατέληξε.