Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, πριν από λίγη ώρα, από τον υπόγειο χώρο ταχυφαγείου στην πλατεία Βικτωρίας, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου, όπου στις 9:25 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, πέντε άτομα έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Τα τέσσερα έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη και το ένα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο ταχυφαγείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ακολούθησε την έκρηξη, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το υπόγειο, επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Λίγη ώρα αφότου οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά, εντόπισαν νεκρή στο υπόγειο την άτυχη γυναίκα, η οποία αγνοείτο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νεκρή ήταν εργαζόμενη του καταστήματος.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Να σημειωθεί ότι οι πέντε τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό, Γεννηματά και 401, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις.

Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι η γυναίκα που ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο του καταστήματος είναι 42 ετών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία ο χώρος στο υπόγειο έχει ισοπεδωθεί…