Το πλυντήριο δεν στραγγίζει σωστά; To ψυγείο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου; H ηλεκτρική σκούπα δεν «τραβάει»; Είναι βέβαιο ότι όλοι έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα κάποια στιγμή. Πανικόβλητοι, τότε, αναζητούμε έναν έμπειρο επισκευαστή, περιμένοντας με αγωνία να μας πει ότι δε θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τη συσκευή μας. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια το κόστος επισκευής μπορεί να αγγίζει το κόστος αγοράς μιας νέας σκούπας ή ενός πλυντηρίου, ειδικά για ηλεκτρικές συσκευές παλαιολιθικής εποχής. Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς τη συσκευή, που τόσο σε βολεύει ή να μπεις σε περιττά έξοδα, θα πρέπει να τη φροντίζεις τακτικά. Με ποιους τρόπους θα διατηρήσεις τις συσκευές σαν καινούργιες; Ρωτήσαμε τους επισκευαστές του Douleutaras.gr και μας είπαν τα εξής:

Να ελέγχεις τακτικά τα λάστιχα

Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι συσκευές που «σφραγίζουν» με λάστιχα είναι ότι αυτά φθείρονται. Προτού βεβαιωθείς ότι το ψυγείο, το πλυντήριο ή ο φούρνος σου χάλασε πρέπει να κοιτάξεις το λάστιχο της πόρτας για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει σκισίματα και φθορές. Το κόστος τους είναι τόσο μικρό που αξίζει να τα αντικαθιστάς ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα, προτού χαλάσουν εντελώς και ακολουθήσουν ντόμινο τα προβλήματα.

Να αλλάζεις τα φίλτρα

Αν αφιερώσεις λίγη ώρα ώστε να διαβάσεις το βιβλίο του κατασκευαστή για καθεμία από τις συσκευές σου, σίγουρα θα εκπλαγείς από τις προδιαγραφές συντήρησης. Βρώμικα και φθαρμένα φίλτρα είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες, που δεν λειτουργούν σωστά οι οικιακές συσκευές. Όσο συχνότερη είναι μάλιστα η χρήση μιας συσκευής, τόσο πιο σχολαστικοί πρέπει να είμαστε με την αλλαγή των φίλτρων και το καθάρισμα της. Αν η απόδοση της ηλεκτρικής σου σκούπας έχει πέσει ή το κλιματιστικό σου δεν ζεσταίνει το χώρο, μάλλον ήρθε η ώρα να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με τα φίλτρα.

Να καθαρίζεις καλά τις συσκευές

Όλες, ανεξαιρέτως, οι συσκευές χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η καθαριότητα δεν βελτιώνει μόνο την εξωτερική εμφάνιση μίας ηλεκτρικής συσκευής αλλά διασφαλίζει και τη σωστή λειτουργία της. Μία φορά το μήνα θέσε τα πλυντήρια άδεια σε λειτουργία, προσθέτοντας φυσικά απορρυπαντικό, ώστε να καθαρίσει το εσωτερικό τους. Όσον αφορά το ψυγείο, θα πρέπει να φροντίζεις ιδιαίτερα το καθάρισμα των κρυφών του σημείων, όπως είναι τα πηνία. Βγάλε το ψυγείο από την πρίζα και καθάρισε τα πολύ καλά! Το σωστό καθάρισμα θα σε σώσει από μία μεγάλη ποικιλία προβλημάτων και θα διατηρήσει τις συσκευές σου στην εντέλεια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά! Εκμεταλλεύσου το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει και φρόντισε τις συσκευές σου, για να τις διατηρήσεις σε άριστη κατάσταση!