Ήπιους τόνους επέλεξε ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος για να κάνει τον απολογισμό του έργου του στο κέντρο μετά τη διπλή απομάκρυνσή του από τη θέση αυτή.

Ο κύριος Γιαννόπουλος περιορίστηκε στο να αναφερθεί εκτενώς στη δράση του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τη διάρκεια της θητείας του και τις προσπάθειες που έγιναν στο θέμα των προσφύγων. Μάλιστα εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη τουλάχιστον πέντε χιλιάδων παιδιών που ήρθαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες και είναι ασυνόδευτα.

Όσον αφορά το κυρίαρχο ζήτημα που έγινε αιτία της απομάκρυνσής του από το ΚΕΕΛΠΝΟ και σημείο τριβής με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο Θανάσης Γιαννόπουλος επέμεινε ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 200 νοσηλευτών και 100 γιατρών στις ΜΕΘ δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να μην καλυφθούν τα κενά.

Για την παράμετρο που αφορά το ζήτημα αν ο διαγωνισμός ήταν νόμιμος ή όχι είπε ότι έχει καταθέσει ό,τι γνωρίζει στην δικαιοσύνη και επανέλαβε ότι 2.500 φάκελοι με αιτήσεις μεταφέρθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο Υγείας. Τέλος δήλωσε ότι έχει προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αφορμή τη δεύτερη απομάκρυνσή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ είχε μόνο καλά λόγια για τον νυν πρόεδρο του κέντρου, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ με τον οποίο όπως είπε τον συνδέει φιλία 40 ετών.