Με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η νέα υγειονομική μονάδα («ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Πειραιά») στεγάζεται στο κτίριο του «Οίκου Ναύτου» στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά.

Η δημιουργία της υγειονομικής μονάδας ικανοποίει «ένα διαχρονικό αίτημα, τόσο των ναυτικών, όσο και όλων των πολιτών για μια πρότυπη, υψηλού επιπέδου, πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη Μονάδα υγείας», όπως σημείωνε το σχετικό δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το αίτημα ικανοποιήθηκε μετά την «παραχώρηση του εξαιρετικού κτιρίου του “Οίκου Ναύτου” από τους ναυτικούς μας, με τη σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου».

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

kajdaj1 kajdaj2 kajdaj3 kajdaj5

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος