Σε πεδίο μάχης για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες έχει μετατραπεί το Πολυτεχνείο καθώς εδώ και περίπου μια ώρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες ατόμων και ΜΑΤ.

Οι βόμβες μολότοφ πέφτουν «βροχή» ενώ έχουν στηθεί οδοφράγματα τόσο στην οδό Πατησίων όσο και στην οδό Στουρνάρη. Οι επιτιθέμενοι πετούν πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς, ενώ δύο από αυτούς –προκειμένου να προκαλέσουν τους αστυνομικούς- έκαψαν και μια ελληνική σημαία.

Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα να έχει γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα η ένταση έχει αρχίσει να αυξάνεται και στα στενά των Εξαρχείων. Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το Πολυτεχνείο σχεδόν σε κάθε δρόμο ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου 1000 άτομα που νωρίτερα συμμετείχαν στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ κατευθύνονται τώρα στα Εξάρχεια. ximmolt1 ximmolt7 ximmolt8 ximmolt9 ximmolt6 ximmolt5 ximmolt4 ximmolt2 ximmolt10 ximmolt11 ximmolt12 ximmolt13 ximmolt14 ximmolt3 ximmolt16

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος