Σταθερά κρίσιμη παραμένει για ακόμη μια μέρα η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή Θανάση Πλεύρη. Ο 39χρονος δικηγόρος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη από το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όπου εισήχθη με εικόνα σήψης σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο νέο ανακοινωθέν που εκδόθηκε η εικόνα που μεταφέρεται από τους θεράποντες ιατρούς του δεν διαφοροποιείται σημαντικά. Ειδικότερα, αναφέρεται: «Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Η περιπέτεια της υγείας του βρίσκεται ξεκίνησε σε μια αγγειοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε ιδιωτική κλινική όπου προσβλήθηκε από ένα δυνατό και ανθεκτικό μικρόβιο.

Σε κάθε περίπτωση οι γιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους. Η εξαιρετικά βεβαρημένη κατάσταση του δεν παρουσιάζει επιδείνωση, αλλά δεν δείχνει και βελτίωση.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος εισήχθη το πρωί της Κυριακής (13 Νοεμβρίου) στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης». «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται.