Νέα ένταση επικρατεί εδώ και μερικά λεπτά στο κέντρο της Αθήνας όταν διαδηλωτές που προέρχονται από το μπλοκ των φοιτητών επιχείρησαν για δεύτερη φορά να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό που έχει στηθεί στο ύψος της παλιάς Βουλής.

Και αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο καθώς μετά από ελάχιστο χρόνο με μάχη σώμα με σώμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν στις αρχικές τους θέσεις.

Ωστόσο, στη συνέχεια οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και πάλι στους αστυνομικούς. Άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, ενώ στη συνέχεια τα επεισόδια επεκτάθηκαν μέχρι και την πλατεία Κλαυθμώνος.

Ταυτόχρονα σχεδόν ξέσπασαν και επεισόδια στην οδό Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη  βρίσκεται η πορεία του ΠΑΜΕ κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα.

Παρόντες στο κάλεσμα του ΚΚΕ, μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και πολλών λαϊκών επιτροπών από διάφορες περιοχές της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

Κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι διαδηλωτές άρχισαν κατευθύνονται δια μέσου της οδού Πανεπιστημίου προς την αμερικανική πρεσβεία, αλλά αστυνομικές κλούβες στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου παρεμπόδισαν τη διέλευσή τους .

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ενός ιμπεριαλιστικού κράτους, που εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των κορακιών του ΔΝΤ, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό. Ενός κράτους που προκαλεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, επεμβάσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους από την Ουκρανία μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική. Ενός κράτους που δολοφονεί αμάχους σε αυτές τις χώρες, που προκαλεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών».

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής και το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Το «παρών» δίνει και η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

episdath1

episdath2

episdath3

episdath4

episdath5

episdath6

episdath7

episdath8

episdath9

episdath10

episdath11

episdath12

episdath13

episdath14

episdath15

episdath16

episdath17

episdath18

episdath19

episdath20

episdath21

episdath22

episdath23

episddeyt1

episddeyt2

episddeyt3

episddeyt4

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος