Η γαλλική σατιρική εκπομπή «Les Guignols de l’ Info» αντλεί τα θέματά της από την καθημερινότητα.

Έτσι, δεν άργησε να ασχοληθεί και με το ελληνικό πρόβλημα, που μεταφράζεται σε χρέος, ψαλίδι στους μισθούς και στις συντάξεις, απεργίες και διαμαρτυρίες, και το οποίο δίνει τροφή σε πολλά μέσα ενημέρωσης παγκόσμιου βεληνεκούς σε τέτοιο σημείο μάλιστα που έχει γίνει κοινότυπο.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα της δημοφιλούς γαλλικής σατιρικής εκπομπής και έχει θέμα μερικούς επιστήμονες που αναζητούν τον άνθρωπο του μέλλοντος.

Στο πείραμα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Κώστας ο Έλληνας. Ποιος είναι ο Κώστας; Ένας τσολιάς ο οποίος τελεί υπό παρακολούθηση από ειδικούς επιστήμονες. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον των μελετητών είναι ότι: «Σπάει πέτρες σαν κατάδικος με τη βαριοπούλα χωρίς να διαμαρτύρεται. Δεν αντιδρά παρά τ΄άγριο τσεκούρωμα στο μισθό του αλλά και στη σύνταξή του».

«Ο λόγος;» αναρωτιούνται.Η απάντηση δεν αργεί να δοθεί από τους ίδιους. «Μα έχουμε κρίση και χρωστάει ένα κάρο λεφτά».

Η επιμονή του είναι αυτή που κάνει εντύπωση στους επιστήμονες οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δικαίως του κατέχει τον τίτλο του ανθρώπου του μέλλοντος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά: «Ο άνθρωπος του μέλλοντος έχει ένα όνομα: ο Έλληνας».

Και αφού το πείραμα στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να μεταφέρουν το πείραμά τους σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε το βίντεο: