Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται για αύριο Τρίτη εξαιτίας της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα και των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα:

Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).

Την ίδια ημέρα στις 17:30 επίσης στο Πολυτεχνείο θα συγκεντρωθούν η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».

Στις 18:00 της Τρίτης στο Πολυτεχνείο συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Ο Ρουβίκωνας και οι Πυρήνες της Φωτιάς προτρέπουν δημοσίως τους αναρχικούς, με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να «υποδεχτούν όπως του αρμόζει» τον αμερικανό πρόεδρο και να «χαλάσουν τη γιορτή».

Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές:

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί την Τρίτη στις 18:30 στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

«Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που υποστηρίζει ότι «η παρουσία του αμερικανού προέδρου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας».