Με την 48ωρη γενική απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Παρά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων με επέμβαση των ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ- ΟΤΑ συνεχίζουν την κινητοποίησή τους με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Χωρίς γιατρούς θα παραμείνει όλη την εβδομάδα το ΙΚΑ, μετά την απεργία που ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Παράλληλα, σε κινητοποιήσεις και «λευκές απεργίες» προχωρούν οι δικαστικοί. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε από τη Δευτέρα έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, που διεξάγεται η τακτική συνέλευση τους, να ανεβαίνουν στις έδρες από τις εννέα μέχρι τις δώδεκα, ενώ τα δικαστήρια δεν θα λειτουργούν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι που συμπληρώνεται το ωράριο λειτουργίας τους. Έως την Τετάρτη απεργούν και οι δικηγόροι.

Η ΠΝΟ απεργεί Δευτέρα και Τρίτη, ενώ στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχουν και οι τράπεζες.

Όλα τα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΕΡΤ, ΑΠΕ, δημοτικοί σταθμοί) συνεχίζουν έως και την Τρίτη την απεργία τους, ενώ την Τρίτη θα απεργήσουν όλοι οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

Χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Κέρκυρας, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι σε βυτιοφόρα και σε δημόσια νοσοκομεία, τα εμπορικά καταστήματα, η ΠΟΕΠΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματικών Πρακτόρων) Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πηγή: 24h.gr