Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά για να συνεχιστεί με διαδήλωση μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, μάλιστα, οι συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές του Γ. Κατρούγκαλου, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

Οι συνταξιούχοι εναντιώνονται στην περικοπή των συντάξεών τους και των κοινωνικών παροχών, αλλά και στην αύξηση των φορολογικών βαρών.

Επιπλέον, η διαμαρτυρία έρχεται σαν απάντηση στην «κατάπτυστη», όπως τη χαρακτηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, επιστολή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, «με την οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- υποστηρίζει ότι “δεν προβλέπει νέες μειώσεις στις συντάξεις” ενώ τάζει και αυξήσεις “με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας”!»

Ο υπουργός Εργασίας εξηγούσε στις επιστολές αυτές, πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων μετά τον επαναϋπολογισμό των επικουρικών, διαβεβαίωνε ότι δε θα γίνει άλλη μείωση, καθώς και ότι το ύψος των συντάξεων θα αυξάνεται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Την Τρίτη, οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΤΑΕ ΟΑΕΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας. Εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη να δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

usdaxiaosayu4 usdaxiaosayu5 usdaxiaosayu6 sydaxiao1 sydaxiao2 sydaxiao3 sydaxiao4 sydaxiao5 sydaxiao6 sydaxiao7

usxamafg6 usxamafg7 usxamafg8 usxamafg9 usxamafg5 usxamafg4 usxamafg3 usxamafg2 usxamafg1 suajdadaf5 suajdadaf4 suajdadaf3 suajdadaf2 suajdadaf1

 

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος