Ενισχύσεις από την Αθήνα έχουν μεταβεί ήδη και άλλες μεταβαίνουν αυτή την ώρα στην Άνδρο, προκειμένου να συμμετάσχουν, μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις, στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος.

Με πλοίο φτάνουν από σε στιγμή σε στιγμή στο νησί 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και δύο εθελοντικά με έξι εθελοντές, ενώ νωρίτερα μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που θα ενισχυθούν με άλλα 20, τα οποία θα μεταφερθούν με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πάρει διαστάσεις, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ στην περιοχή είναι αρκετά διάσπαρτα σπίτια που απειλούνται από τις φλόγες.

Μέχρι που έπεσε το σκοτάδι έκαναν προσπάθειες από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ελπίζουν ότι οι επίγειες δυνάμεις, που ενισχύονται, θα καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευθούν τα σπίτια.