Καθώς η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των περισσότερων ελληνικών νοικοκυριών επιστρέφει και πάλι στην επιφάνεια. Πώς θα διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό το χειμώνα, όταν μετά βίας βγαίνουν τα βασικά μας έξοδα; Οι εποχές που βάζαμε πετρέλαιο από αρχές Οκτώβρη, έχουν περάσει προ πολλού. Επειδή, όμως, η ζεστασιά μέσα στο σπίτι δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια, ανακαλύψαμε εναλλακτικούς τρόπους για να την εξασφαλίσεις, χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις όλες τις οικονομίες σου. Το Douleutaras.gr ζήτησε από τους καλύτερους επαγγελματίες της πλατφόρμας του να μοιραστούν μαζί μας τις προτάσεις τους, ώστε εξοικονομήσουμε χρήματα και ενέργεια στο σπίτι μας! Ακολουθούν τρεις βασικοί τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα θέρμανσης στο σπίτι σου..

Τοποθέτησε θερμοστατικούς διακόπτες στα σώματα

Κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας έχει διαφορετικές ανάγκες θέρμανσης και ψύξης. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο δωμάτιο μέσα στο σπίτι που δεν χρησιμοποιείται καθόλου. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να ξοδεύεις άδικα χρήματα για τη θέρμανση του; Οι θερμοστατικοί διακόπτες ή βαλβίδες δίνουν λύση σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα αφού τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά. Έτσι ρυθμίζεις τη θερμοκρασία για κάθε σώμα και δωμάτιο ξεχωριστά, μειώνοντας τη κατανάλωση καυσίμου έως και 30%. Η αλλαγή είναι θεαματική από τον πρώτο κιόλας μήνα μετά την τοποθέτησης τους!

Κάνε ενεργειακή αναβάθμιση στα κουφώματα του σπιτιού σου

Η καλύτερη δίοδος για τον αέρα και το κρύο του χειμώνα δεν είναι άλλη από τα παλιά κουφώματα. Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων βρίσκεται, δικαιολογημένα, ανάμεσα στις κορυφαίες τεχνικές εργασίες για το σπίτι, τη φετινή χρονιά. Ειδικά, τα τελευταία χρόνια που οι δαπάνες για τη θέρμανση του σπιτιού έχουν μειωθεί κατακόρυφα, η ενεργειακή αναβάθμιση συνιστά μία πολύ έξυπνη λύση. Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα εξασφαλίζουν πλήρη απομόνωση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς για να απολαύσεις λίγη ζέστη. Έτσι το σπίτι θα μένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, βοηθώντας σε να περιορίσεις τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου, μην ξεχάσεις να ενημερωθείς για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον» που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόνωσε την ταράτσα και τους εξωτερικούς τοίχους

Η μόνωση της ταράτσας και των εξωτερικών τοίχων ενός κτιρίου εξυπηρετεί δύο βασικούς σκοπούς. Αφενός προστατεύει το κτίριο από τις επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και αφετέρου εξασφαλίζει καταλληλότερες συνθήκες θερμικής άνεσης για τους ενοίκους του. Υπάρχουν ποικίλες λύσεις στην αγορά για την μόνωση του σπιτιού σου, οι οποίες ανταποκρίνονται σε ποικίλες ανάγκες και οικονομικά βαλάντια. Σε κάθε περίπτωση η σωστή μόνωση της ταράτσας μπορεί να μειώσει τα έξοδα θέρμανσης για το σπίτι σου έως και κατά 60%! Εκτός αυτού, μειώνονται, μεταξύ άλλων και τα επίπεδα υγρασίας και εξασφαλίζεται καλύτερη ηχομόνωση. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις λύσεις που υπάρχουν στην αγορά για τη μείωση των εξόδων θέρμανσης στο σπίτι σου. Κάνε μία μικρή έρευνα και βρες τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου!