Σε χώρο απόθεσης μπάζων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το αγροτόσπιτο της οικογένειας Νίνταμ, εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο αντικείμενο που ανήκει στον μικρό Μπεν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπικό αντικείμενο που είχε πάνω του ο Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του στην Κω.

Οι αστυνομικοί έδειξαν το αντικείμενο στην μητέρα του Μπεν, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, το αναγνώρισε.

Πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι το εύρημα να μεταφέρθηκε στο χωράφι όπου εντοπίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, χειριστή εκσκαφέα. Ο Κ. Μπάρκας, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, εκτελούσε πριν από 25 χρόνια χωματουργικές εργασίες δίπλα από το αγροτόσπιτο που ανακαινιζόταν από την οικογένεια του μικρού Μπεν. Ένα από τα βασικά σενάρια της βρετανικής Αστυνομίας είναι το παιδί να καταπλακώθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Κ. Μπάρκας ενδεχομένως μετέφερε μεγάλες ποσότητες χώματος από την περιοχή που γίνονταν οι εργασίες, δίπλα από το αγροτόσπιτο, σε χώρο απόθεσης μπαζών που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Στο χώρο αυτό βρέθηκε ανάμεσα σε χώματα το περασμένο Σάββατο το αντικείμενο που ανήκει στο μικρό Μπεν.

Σύμφωνα με την Mirror το αντικείμενο που έδειξαν οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ στη μητέρα του μικρού Μπεν Νίνταμ και το οποίο ουσιαστικά επιβεβαιώνει όπως λένε ότι το μικρό αγόρι να έπεσε θύμα, ενδεχομένως του φονικού εκσκαφέα, πριν από 25 χρόνια στην Κω, είναι ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όταν οι αστυνομικοί έδειξαν το αυτοκινητάκι στην Κέρι Νίνταμ αυτή ξέσπασε σε δάκρυα καθώς σε αυτό αναγνώρισε ένα από τα παιχνίδια που είχε μαζί του ο γιος της λίγο πριν εξαφανιστεί στην Κω. Το αυτοκινητάκι δεν ήταν σκουριασμένο και ήταν μέσα στη σκόνη και τη βρωμιά.

DO-NOT-USE-TILL-1030-I161017_143330_484544oTextTRMRMMGLPICT000102539852o

Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ ξεσπά για τον χειριστή του εκσκαφέα. «Ένας άνδρας πήρε το μυστικό στον τάφο. Οι αστυνομικοί αυτό πιστεύουν. Έχουν αρκετές πληροφορίες για να ξέρουν τι συνέβη. Κάποιος άλλος εμφανίστηκε, ο οποίος δούλευε για τον Ντίνο (Μπάρκα) όταν ήταν έφηβος. Έμαθε για τον Μπεν και ρώτησε μερικές φορές τον Ντίνο και συνέχισε να λέει “όχι, αδύνατον”, αλλά όταν το 2012 τον ξαναρώτησε, παραδέχτηκε: “Δεν ξέρω με σιγουριά, αλλά ναι, είναι δυνατόν”. Ο Ντίνος ήξερε. Φυσικά ήξερε. Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση» λέει η τραγική μητέρα και συνεχίζει: «Πιστεύουν ότι είναι εκεί, αλλά δεν μπορούν να σκάψουν στους κήπους και τα σπίτια που έχουν χτιστεί ανά τα χρόνια. Θέλω να ξηλώσω όλο το νησί για να τον βρω. Κάποιος ξέρει πού είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρω. Ξέρουμε πως είναι νεκρός, αλλά πρέπει να τον βρούμε».