Μεγάλες καταστροφές άφησαν πίσω τους τα 5,2 Ρίχτερ που χτύπησαν τα Ιωάννινα το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, με τους κατοίκους να διανυκτερεύουν σε σκηνές στη λίμνη και στα αυτοκίνητά τους.

Κλιμάκιο εμπειρογνώμων θα μεταβεί σήμερα από την Κοζάνη στην περιοχή των Ιωαννίνων, ώστε να γίνει πλήρης αξιολόγηση και καταγραφή των ζημιών στα σπίτια και το οδικό δίκτυο.

iwannina16

Οι σεισμοί είναι εκατοντάδες και οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι δεν μπορούν να είναι καθησυχαστικοί ότι τα 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός. Η τελευταία δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ και κατεγράφη λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων και επίκεντρο 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

iwannina12

Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο δήμο Ιωαννιτών, όπως επίσης στους δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου.

Κλειστό θα μείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ και όλοι οι χώροι άθλησης -γυμναστήρια- που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Α.Σ. Κοζάνης. Κλειστές θα μείνουν και οι υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.

iwannina1 iwannina2 iwannina5 iwannina6 iwannina7 iwannina8 iwannina9 iwannina10 iwannina11 iwannina13 iwannina14 iwannina15 iwannina17