Συνοδευόμενα από χειροκροτήματα έφτασαν σήμερα τα προσφυγόπουλα στο 81o δημοτικό σχολείο στα Πετράλωνα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μετά τις αντιδράσεις γονέων και την απειλή τους για «λουκέτο» στο σχολείο. Μάλιστα, σε επιφυλακή ήταν και η αστυνομία, που κυκλοφορούσε στην περιοχή, ανησυχώντας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

«Κάποιοι γονείς ανησυχούν με το δίκιο τους για την ασφάλεια των δικών τους παιδιών. Οπότε προβλέπονται και θα γίνουν συναντήσεις με τους γονείς αυτούς για να τους καθησυχάσουμε, για να δώσουμε αρμοδίως εξηγήσεις, για να πειστούν πόσο σπουδαίο είναι και για τα δικά τους παιδιά το να είναι σε μια κοινωνία όπου είμαστε όλοι, όπου ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα στο τι είναι ο καθένας έρχονται και γίνονται πράξη», τόνισε ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος, σχολικός σύμβουλος στο 81ο δημοτικό σχολείο.

Όπως εξήγησε, «ομάδα γονιών ανησυχεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Κάποιοι καλοθελητές-κακοθελητές δίνουν τον τόνο και προσπαθούν να παρασύρουν με κάποιες –ας πούμε- ακροδεξιές λογικές και υπάρχει και μια ομάδα γονιών ανησυχούντων που δεν ξέρουν τις λεπτομέρειες. Οπότε στο συγκεκριμένο υπήρξαν κάποιες απειλές ότι θα κλείσουν το σχολείο, ότι θα βάλουν λουκέτο… αυτά τα θλιβερά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και για άλλες περιοχές –μεμονωμένα- της Ελλάδας.

Γι’ αυτό έγινε εδώ η κινητοποίηση ανθρώπων της γειτονιάς που θέλουν να μην τραυματιστούν τα παιδάκια αυτά που βγαίνουν από την κατασκήνωσή τους. Και οι δικοί τους γονείς έχουν αγωνία πού θα πάνε τα παιδάκια τους, τι θα αντιμετωπίσουν, μην τα προπηλακίσουν, μην τα προσβάλλουν. Κι εμείς οι εκπαιδευτικοί αγωνιούμε να υπάρχει μια ζεστασιά, μια αλληλεγγύη, να νιώσουν καλοδεχούμενα».

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε «τον κόσμο της γειτονιάς που βρέθηκε εδώ για να βοηθήσει να μη γίνουν οποιουδήποτε τύπου έκτροπα. Σήμερα το απόγευμα υπάρχει συνέλευση γονέων, που συγκαλεί εδώ το σχολείο, που θα δοθούν αρμοδίως και με θεσμικό τρόπο εξηγήσεις και ελπίζω αύριο που ήταν η απειλή για το λουκέτο να μην πραγματοποιηθεί».

dsxpetr1

dsxpetr2

dsxpetr3

dsxpetr4

dsxpetr5

dsxpetr-6

dsxpetr-7

dsxpetr-8

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος