«Το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει από τους σωτήρες του», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΣΕΟΜΜΑ) σε ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε σήμερα, προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι εργαζόμενοι, μέσω της επιστολής τους, απευθύνονται στους δύο υπουργούς και τονίζουν ότι «το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στον “αέρα”» και «δεν θα ανεχτούν άλλα παιχνίδια με τους μισθούς τους».

Σύμφωνα με την επιστολή του το ΣΕΟΜΜΑ απαιτεί άμεσα «να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα, αλλά και οι υπερωρίες των εργαζομένων, να εφαρμοστεί ο νόμος 4366, που ψηφίστηκε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους, γεγονός που- όπως επισημαίνει το Σωματείο- προκαλεί σωρεία προβλημάτων ως προς τις αμοιβές καλλιτεχνών και εξωτερικών συνεργατών του οργανισμού, καθώς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί».

Ακόμη αναφέρουν ότι πλέον πληρώνονται με έναντι και καταγγέλλουν ότι δεν έχει υπογραφεί η τριετής προγραμματική σύμβαση, με την οποία θα ορίζεται το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης του ΟΜΜΑ.

«Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν 26 χρόνια εργασίας και δεν διαπραγματευόμαστε το υψηλό επίπεδο προσφοράς του Οργανισμού στον Πολιτισμό. Το μέλλον του Μεγάρου δεν μας αφορά μόνο ως εργαζόμενους αλλά και ως Έλληνες πολίτες» καταλήγει η επιστολή.