Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα βρεθούν σε κλοιό κακοκαιρίας για τις επόμενες 48 ώρες, ενώ και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περιοχές στα βορειοδυτικά της χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν

1. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανόν πρόσκαιρα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

2. Την Τρίτη κατά περιόδους το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα και οι Κυκλάδες.

3. Παρά την εξασθένηση των φαινομένων την Τετάρτη είναι πιθανόν κατά περιόδους να επηρεαστούν μέχρι το μεσημέρι οι βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Σήμερα στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Το πρωί η ορατότητα θα είναι πιθανώς τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.