Στο επεισόδιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής με θέμα «το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού», όπου μία μητέρα σήκωσε πανό διαμαρτυρίας, αναφέρεται με αποψινή ανακοίνωσή της, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών Ελλάδας.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «αξιοποιήσαμε την παραπάνω συζήτηση για να καταγγείλουμε την όξυνση της ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων» και εξηγεί ότι στο πλαίσιο αυτό η κα Διονυσία Αθανασοπούλου μέλος του Δ.Σ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Μαθητών Ελλάδας, ανήρτησε ένα πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

Η Συνομοσπονδία σε άλλη ανακοίνωσή της για την κατάσταση στα σχολεία, εκφράζει την σφοδρή της αντίδραση στην εισαγγελική παρέμβαση για τις καταστροφές που έχουν συντελεστεί σε ορισμένα σχολεία.

Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ο ανώτατος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητά από όλες τις εισαγγελικές αρχές, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, να προχωρούν σε αυτόφωρη διαδικασία όπου εκτιμούν ότι υπάρχει εγκληματική δράση μέσα στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Δεν αποκλείει και αυτή ακόμα τη σύλληψη ανήλικων. Ζητείται δε η συμβολή των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, οι οποίοι «κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις».

«Φαίνεται για να λειτουργήσει το νέο σχολείο δεν χρειάζεται βιβλία αλλά χρειάζεται τον εισαγγελέα του» , καταλήγει η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Μαθητών Ελλάδας.