Την παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης για να λυθεί το πρόβλημα της Ροτόντας, εκεί όπου παρατηρούνται φαινόμενα εγκληματικότητας και εμπορίας ναρκωτικών, ζήτησαν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Η πλατεία χαρακτηρίζεται ως κέντρο εμπορίου ναρκωτικών ουσιών. Είναι δύσκολα τα πράγματα, το εμπόριο έχει οργανωθεί, υπάρχουν καταγεγραμμένα συμβάντα με μαχαίρια και πυροβολισμούς στην πλατεία που θέλουν να παίξουν τα παιδιά μας», ανέφερε ο Άρης Πετράκης, εκπρόσωπος κατοίκων της Ροτόντα.

Οι κάτοικοι ζητούν από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μία μόνιμη αστυνόμευση, να ενισχυθεί ο φωτισμός, να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες, να γίνουν δενδροφυτεύσεις, να δημιουργηθεί μια βιολογική αγορά και μια παιδική χαρά για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής της Ροτόντας.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να γίνουν δράσεις από κοινού, του δήμου και της αστυνομίας για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο», παραδέχτηκε ο κ. Μπουτάρης, προτείνοντας να υπάρχει μια μόνιμη σκοπιά αστυνομικών που θα περιφρουρεί την περιοχή και θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους παραβάτες.

«Η Θεσσαλονίκη έχει κάποιες βαθιές πληγές. Πώς έχει αλλάξει ο αέρας της πόλης, όταν υπάρχει θέμα ασφάλειας;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης. «Να βάλουμε λάμπες και ισχυρό φωτισμό. Να γίνονται πολιτιστικές και φεστιβαλικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, να δημιουργηθεί παιδική χαρά. Να υπάρχει φως, κίνηση, ζωή στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, πρότεινε να δημιουργηθεί τριμερής επιτροπή για να παρακολουθεί το θέμα, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, υποστήριξε πως το ζήτημα θα λυθεί μόνο με συντονισμένο σχέδιο.

Στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Ροτόντας στάθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.