Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχαίρει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο εξελέγη από τη Συνάντηση των Εθνικών Επιτροπών Διεκδίκησης της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους: Luis Godart, πρόεδρος (Ιταλία), Άννα Μαραγκού, αντιπρόεδρος (Κύπρος), Paul Cartledge, αντιπρόεδρος (Ηνωμένο Βασίλειο), Matthew Taylour, αντιπρόεδρος (Καναδάς), George Vardas, γραμματέας (Αυστραλία) και Andrew George, ταμίας (Ηνωμένο Βασίλειο).

O νεοεκλεγείς πρόεδρος, καθηγητής Luis Godart, πέραν της ιδιότητάς του ως συμβούλου του Προέδρου της Ιταλίας για θέματα Πολιτισμού, είναι γνωστός και διεθνούς εμβέλειας ερευνητής της αιγαιακής αρχαιολογίας, ενώ έχει εντρυφήσει σε θέματα Γραμμικής Γραφής A και Β.

«Φίλος και υποστηρικτής της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην ένταση των προσπαθειών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και διαβεβαιώνουμε ότι τόσο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είμαστε στο πλευρό τους και πάντα αρωγοί στο έργο τους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού.