Με ένα αναπάντεχο θέαμα έρχονται αντιμέτωποι οι περαστικοί στην πλατεία Συντάγματος: Ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ έχει σταθμεύσει πάνω στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας!

Όχι δεν πρόκειται για μια ατυχή επιλογή του οδηγού ή κάποιο ατύχημα. Η παρουσία του λεωφορείου στην πλατεία εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον προς την κυκλοφορία στον αστικό ιστό.

«Με τη χρήση των αστικών συγκοινωνιών μειώνουμε από την κατανάλωση των καυσίμων. Οι μετακινήσεις μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι πιο ασφαλείς. Προτιμήστε έξυπνες επιλογές μεταφορέας όπως το περπάτημα, το ποδήλατο ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εξοικονομήστε χρόνο και ενέργεια για άλλες πιο σημαντικές πτυχές της ζωής σας», πληροφορεί τους περαστικούς το σχετικό φυλλάδιο και τους καλεί να επωφεληθούν «από το οργανωμένο δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Σταθμεύσετε το αυτοκίνητο και περπατήσετε έως τη στάση του λεωφορείου ή επιλέξτε το πιο κοντινό σας δίκτυο ποδηλατοδρόμων».

Οι περαστικοί έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο λεωφορείο, αλλά και να κολλήσουν αυτοκόλλητο με κάποιο μήνυμα που θέλουν να αφήσουν πάνω στο όχημα. Παράλληλα, ειδικά σταντς ενημερώνουν για την ασφαλή χρήση ποδηλάτου στην πόλη, ενώ το «παρών» δίνει και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Παύλος Μυλωνάς» με σταντ για την κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών.

Δείτε φωτογραφίες… lewf2 lewf3 lewf4 lewf5 lewf6 lewf7 lewf8 lewf9 lewf10 lewf11 lewf12 lewf13

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος