Έντονη αντίδραση από μεριάς των κατοίκων του Βροντάδου της Χίου στην εξαγγελία για επαναλειτουργία του κέντρου κράτησης στο Μερσινίδι, ως προαναχωρησιακού σταθμού παραβατικών μεταναστών.

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν, με αφορμή τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην επαναλειτουργία του Κέντρου. Ζήτησαν να μην λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος σε κατοικημένη περιοχή, εστίασαν στην έλλειψη ασφάλειας που δημιουργείται ενώ αναφέρθηκαν με λόγια συμπάθειας προς τους πρόσφυγες από τη Συρία, τονίζοντας ότι όλη την προηγουμένη περίοδο δεν υπήρχε πρόβλημα στην εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς αυτούς.

Ας σημειωθεί ότι μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, Δημήτρης Αυγερινός, τόνισε ότι το κόστος για να γίνει ο χώρος του Μερσινιδιού ένας ασφαλής χώρος κράτησης αγγίζει τα 133.000 ευρώ, ενώ η αστυνομική δύναμη που προβλέπεται να υπάρχει προκειμένου  να λειτουργεί είναι 50 άτομα. «’Η θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ή δεν θα λειτουργήσει», σημείωσε ο κ. Αυγερινός, τονίζοντας ακόμα πως αν το Κέντρο λειτουργήσει με προδιαγραφές που δεν προβλέπονται εκείνος είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί.

Χθες το πρωί έγινε γνωστή η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνισκό σταθμό «Ράδιο Αλήθεια» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου Μάρκος Κοσμάς είπε πως τελικά η απόφαση του τοπικού συμβουλίου Βροντάδου ήταν ομόφωνα αρνητική στη λειτουργία του κέντρου κράτησης παραβατικών μεταναστών στο Μερσινίδι. Επιφυλάχθηκε για νέες κινητοποιήσεις και επισήμανε ότι ανάλογα με την πορεία του ζητήματος θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην περιοχή.