Μια θηλυκή συμμορία εμφανίζεται και εξαπατά πολίτες το τελευταίο χρονικό διάστημα εξ ονόματος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κάνοντας έρανο.

Η συμμορία αυτή, που αποτελείται από 4-5 γυναίκες, Ελληνίδες, δρα, σύμφωνα με την καταγγελία του οργανισμού, στο κέντρο και στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.

Υποστηρίζουν ότι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του Οργανισμού και συγκεντρώνουν χρήματα, ενώ για να πείθουν τα θύματά τους φορούν πλαστικοποιημένες κάρτες με την επωνυμία του οργανισμού. Ωστόσο δεν έχουν ούτε μπλοκ αποδείξεων ούτε κανένα άλλο επικοινωνιακό υλικό του οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

«Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ευαισθητοποιημένους πολίτες και συγκεντρώνουν χρήματα με το πρόσχημα της υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια παρέα 4-5 γυναικών, ελληνικής καταγωγής, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και σε χωριά στην ευρύτερη περιοχή, διενεργώντας έρανο επιτόπου αλλά και δίνοντας τους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να κάνουν κατάθεση όσοι δεν μπορούν να βοηθήσουν εκείνη τη στιγμή.

Φοράνε πλαστικοποιημένες κάρτες με την επωνυμία του οργανισμού και δεν έχουν ούτε μπλοκ αποδείξεων ούτε κανένα άλλο επικοινωνιακό υλικό του οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ΄ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και λεπτομερής οικονομικός απολογισμός του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».