«Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τις μεγάλες ζημιές στην περιοχή εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Νίκας στην εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 80 φοιτητές, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν και οκτώ χωριά. «Πολλά ζώα είναι πνιγμένα» ενώ «ο κάμπος είναι πλημμυρισμένος» ανέφερε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε κινητοποίηση και παράλληλα έχουν προχωρήσει στη μίσθωση οχημάτων και μηχανημάτων.

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι, μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη και μία στην Καλαμάτα, είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα.

Μια 63χρονη γυναίκα με αναπηρία, εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της, που πλημμύρισε, στο χωριό Πήδημα και πνίγηκε σήμερα τα ξημερώματα, από τη θεομηνία που έπληξε τη Μεσσηνία.

Κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί, τη νύχτα, στην περιοχή και προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε πολλά σημεία του νομού. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα το πρωί από τη θεομηνία.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.