Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Ντόρας Σιμοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή χωρίς να το πάρει κανείς είδηση. Τον θάνατο της γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο ηθοποιός και φίλος της Πάνος Κατέρης.

«Ντόρα μου,

μόλις έμαθα ότι πέταξες στην άλλη γειτονιά ! Πάει καιρός, από τις 8 Αυγούστου. Έφυγες σιωπηλά, όπως σιωπηλά έζησες. Δεν το έγραψαν πουθενά, δεν το «έδειξαν» πουθενά. Έστω και μια αναφορά, για θυμηθεί ο κόσμος τη μορφή σου. Τίποτα ! Σε ονόμαζαν χρυσή ηθοποιό μικρών ρόλων. Αλλά εσύ ήξερες ότι δεν υπάρχουν μικροί ρόλοι, παρά μόνο μικροί ηθοποιοί. Πάντα θυμάμαι τις στιγμές που ζήσαμε μαζί στη σκηνή του Παρκ ένα ολόκληρο καλοκαίρι στη «Γυναίκα της χρονιάς» με τη Σμαρούλα ! Αλλά πάνω απ’ όλα τις στιγμές που ζήσαμε στις πρόβες και στα καμαρίνια πριν αρχίσει η παράσταση. Το γέλιο σου… την καλοσύνη σου…

Αντίο καλή μου…», έγραψε στο χρονολόγιο του.

Η Ντόρα Σιμοπούλου ήταν μια ηθοποιός χαμηλών τόνων. Έτσι αθόρυβα «έφυγε» και από τη ζωή.

Στα 56 χρόνια που είχε στο θέατρο από τότε που τελείωσε τη σχολή του Πέλλου Κατσέλη, είχε δώσει μόνο δύο συνεντεύξεις .Η συγγραφή ήταν η δεύτερη πλευρά της. Στη δεκαετία του ’90 έγραψαν με την ηθοποιό Άννα Μακράκη αρκετά σενάρια: «Χαραυγή», «Σκιές πάνω από την πόλη», «Έρωτας και πάθος», «Νέμεσις», «Οικογένεια», «Στενές επαφές τρύπιου τοίχου» κ.ά.

Ηθοποιός που ξεχώρισε για τις ερμηνείες της στο θέατρο, ήταν από εκείνες που γνώρισαν την τηλεόραση στα πρώτα της βήματα με την «Γυφτοπούλα» του Παπαδιαμάντη που διασκεύασε ο Παύλος Μάτεσις. Η Ντόρα Σιμοπούλου όμως έπαιξε και σε πολλά σήριαλ στην μετέπειτα εποχή της τηλεόρασης, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης».