Εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ ισχυρίζεται πως θα διαθέσει για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους ο επιχειρηματίας Αρτέμης Σώρρας και την ίδια στιγμή η Μη Κυβερνητική Οργάνωσή του με την ονομασία «Ελλήνων Συνέλευσις» ανοίγει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και προσελκύει πλήθος κόσμου. Και μπορεί ο ισχυρισμός του για την κατάθεση του ποσού αυτού σε τράπεζα του Καναδά να κατέπεσε, η ελπίδα ωστόσο φαίνεται πως «στέλνει» ακόμα αρκετό κόσμο στην «Ελλήνων Συνέλευσις»

Δημοσιογράφος  της εφημερίδας «Παραπολιτικά» επισκέφθηκε το γραφείο της ΜΚΟ στη Δάφνη όπου και συμπλήρωσε την προβλεπόμενη φόρμα για να γίνει μέλος της ΜΚΟ και ρωτήθηκε «αν θέλει να γίνει απλό μέλος ή μέλος- πολεμίστρια». «Θα πεις τον όρκο που βλέπεις, τον οποίο έχει γράψει ο Αρτέμης. Θα επαναλαμβάνεις μετά από μένα και μετά θα πιεις λίγο νερό. Έτσι τάσσεσαι δυναμικά δίπλα μας. Εκτός κι αν θέλεις να έρθεις στην Ακρόπολη στις 10 το βράδυ, εκεί κάνουμε κάθε βράδυ επικλήσεις στους αρχαίους προγόνους μας και στους αρχαίους Θεούς», της είπε συνεργάτιδα του κ. Σώρρα.

Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ, τον όρκο ακολούθησε κι ένας ειδικός χαιρετισμός που έχουν τα μέλη μεταξύ τους, ένα είδος λαβής από την αρχαία ελληνική πάλη.

Ακολούθησε η ώρα της πληρωμής: κατέβαλε 10 ευρώ εγγραφή και 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή. Όπως γράφει, για το ποσό αυτό πήρε απόδειξη που όμως δεν περνά πουθενά αφού ούτε διάτρητη είναι ούτε τα στοιχεία της σφραγίδας που φέρουν τον ΑΦΜ της ΜΚΟ βρέθηκαν.

Για τη διαδικασία διαγραφής χρέους από την Εφορία ο υπεύθυνος του Γραφείου της έδωσε εξώδικο το οποίο εκείνη καλείται να υπογράψει και να προσκομίσει στη ΔΟΥ. Για αυτό το κομμάτι της διαδικασίας η ρεπόρτερ πλήρωσε 17 ευρώ για τις φωτοτυπίες του εξώδικου και και τέσσερα ευρώ για τον κλητήρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», ούτε οι χώροι όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ πληρώνονται από τον ίδιο. Όπως είπε ο υπεύθυνος του γραφείου της Δάφνης, τους διαθέτουν μέλη της ΜΚΟ και τα πράγματα τα παίρνουν με τα χρήματα των συνδρομών.