Την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και τη διατροφή θα έχουν τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών που θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο αυτό στο Παιδικό Μουσείο.

Για τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών διοργανώνεται το πρόγραμμα «Τα λαχανικά παίρνουν μορφή». Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά θα προσεγγίσουν με διαφορετικό τρόπο διάφορα προϊόντα της διατροφής, όπως φρούτα και λαχανικά, θα αναγνωρίσουν την ωφέλειά τους στον ανθρώπινο οργανισμό και θα κατασκευάσουν μ’ αυτά παιχνίδια.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι: 11.00 – 11.45, 12.00 – 12.45, 13.00 – 13.45, 14.00 – 14.45 και η οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί. 

Σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών απευθύνεται το πρόγραμμα «Στη σκιά των δέντρων». Τι συμβολίζει ένα δέντρο; Ποια η σημασία του για την ανθρώπινη ζωή; Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς τα δέντρα; Τα παιδιά ανακαλύπτουν την άρρηκτη σύνδεση του περιβάλλοντος με την πολιτιστική κληρονομιά και ευαισθητοποιούνται ως προς την προστασία των δέντρων. Τέλος, τα παιδιά κατασκευάζουν το δικό τους δέντρο χρησιμοποιώντας φυσικά και μη υλικά και δημιουργούν ένα «δάσος» δίνοντάς του το δικό τους συμβολισμό.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 12:00 – 13:30 και η οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί.